Ministeren kalder Casper

Efter det daglange møde på Niels Brock Copenhagen Business onsdag var undervisningsminister Merete Riisager frisk på en fotosession med paneldeltagerne. Her ses hun med Casper Ammentorp, der uddanner sig til pædagogisk assistent på Social- og Sundhedsskolen Syd. (Foto: Undervisningsministeriet) Efter det daglange møde på Niels Brock Copenhagen Business onsdag var undervisningsminister Merete Riisager frisk på en fotosession med paneldeltagerne. Her ses hun med Casper Ammentorp, der uddanner sig til pædagogisk assistent på Social- og Sundhedsskolen Syd.

I 2025 skal mere end hver fjerde i en ungdomsårgang vælge en erhvervsuddannelse, mener regeringen. Casper Ammentorp fra Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa er med i undervisningsminister Merete Riisagers nye, rådgivende panel.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har høje forventninger til 22-årige Casper Ammentorp fra Sønderborg. Og til de 14 andre elever på de danske erhvervsskoler, som er med i hendes splinternye eud- og eux-elevpanel.

I alt har vi 105 erhvervsuddannelser for unge i Danmark. Men alt for mange i målgruppen ved for lidt om, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til, mener undervisningsministeren. Derfor bad hun i foråret om hjælp fra unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. Casper Ammentorp udfyldte skemaet…og fik besked om, at han er en af de 15 udvalgte i panelet, som skal mødes fire gange med ministeren inden for det kommende år.

Til hvert møde vil der være forskellige temaer at arbejde med. Til slut skal panelets arbejde munde ud i et katalog med viden og ideer til, hvordan erhvervsuddannelserne bliver mere attraktive - for eksempel gennem bedre uddannelses- og ungemiljøer, højere trivsel eller øget faglig stolthed.

Men hvorfor ikke bare blive hjemme og lade nogle andre tage besværet, Casper?

- Fordi jeg gerne vil have indflydelse. Det er også derfor, jeg er med i elevrådet og skolebestyrelsen på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa, hvor jeg mangler et år på uddannelsen til pædagogisk assistent. Jeg er rigtig glad for min skole og min uddannelse, så det er ikke en protestbevægelse, jeg har gang i, men der er altid mulighed for at gøre en god ting endnu bedre, og dét vil jeg gerne være med til, siger han.


Panelet samledes i denne uge for første gang. Det foregik på Niels Brock Copenhagen Business College i København, og en del af dagen gik med introduktion til den målsætning, regeringen har vedtaget. Den siger, at i 2025 skal mere end hver fjerde i en ungdomsårgang vælge en erhvervsuddannelse straks efter folkeskolen.

I ministerens oplæg til panelet står, at hun blandt andet ønsker forslag til, hvordan erhvervsuddannelserne kan vikles fri af de fordomme og myter, som hun mener afholder mange unge fra at gå i gang.

Men er det ikke bare en fordom, Casper, at der er fordomme om erhvervsuddannelserne?

- Nej, bestemt ikke. Det ligger simpelthen i luften, at en gymnasial uddannelse er det rigtige for unge mennesker. Mange vælger gymnasiet på grund af gruppepres, selv om de inderst ved, at en erhvervsuddannelse er det rigtige for dem. Jeg søgte selv gymnasiet i første omgang, men indså efter et stykke tid, at jeg skal uddanne mig til at arbejde med mennesker, og at jeg har brug for den vekselvirkning imellem teori og praksis, som uddannelsen til pædagogisk assistent består af, siger Casper Ammentorp og fortsætter: 

- På mødet kom der mange forslag til, hvordan fordommene kan brydes ned. Blandt andet bør vi, der er glade for vores valg, højt og tydeligt tale erhvervsuddannelserne op, når vi er sammen med vennerne. Vi skal simpelthen fortælle, at vi er glade for vores valg af uddannelse. Men det er klart, at ministeriet og skolerne kan gøre en større forskel med en samlet indsats for at få flere til at søge ind. Det er sådan en indsats, panelet skal give input til.

Direktør på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa, Lotte Dalegaard Pedersen, er glad for Merete Riisagers initiativ med at inddrage de unge på uddannelserne. Og hun vurderer, at det er muligt at ændre erhvervsuddannelsernes image: 

- Jeg er rent ud sagt begejstret for, at ministeren inviterer eleverne tættere på sig. Det er vores elever, der kan fortælle os, hvordan vi kan gøre skolerne og uddannelserne endnu mere attraktive. Jeg glæder mig meget til at se, hvad der kommer ud af elevernes samarbejde med ministeren, og jeg håber, at Casper bringer de gode ideer videre til skolens bestyrelse og elevråd, siger hun


Klik på billedet for at læse artiklen fra Altinget.dk
altinget

https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/fem-elevers-raad-til-ministeren-saadan-goer-du-erhvervsskolerne-mere-populaere

Flere nyheder

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Jobopslag: Læreruddannet underviser

SOSU Syd søger en underviser, der i samarbejde med kollegaer...

17-01-2019

Jobopslag: Undervisere

Grundet øget elevoptag har vi brug for flere undervisere til...

17-01-2019

Jobopslag: HR medarbejder

Har du indsigt i HR og erfaring med de administrative...

17-01-2019

Sådan så det ud, da Skærbæk Distriktskole vandt skole-skills

SOSU-Syd var med, da elever fra 8. klasser tirsdag den...

11-01-2019

Velkommen til René Hansen

Velkommen til René Hansen, der har indtaget vores kantine som...

11-01-2019

Digi-Tech kan give flere hænder til de ældre

Kender du vores DIGI-tech-uddannelse? Den er for dig, der både...

10-01-2019

SOSU Syd overtager egen kantinedrift

Fra januar 2019 overtager SOSU Syd sin egen kantinedrift med...

08-01-2019

Åbent Hus på SOSU Syd

Kom til åbent hus på SOSU Syd lørdag den 26...

18-12-2018

Kompetenceforløb for ufaglærte

Har du en ufaglært medarbejder, der arbejder med pleje og...

11-12-2018

SOSU Syd først i Danmark med digital assistent-uddannelse

27 elever begynder efter nytår på spritny uddannelse med fokus...

11-12-2018

SOSU SYD dækker op til fællesmiddag

  SOSU SYD dækker op til fællesmiddag for byens ældste Der er...

05-12-2018

Den styrkede pædagogiske læreplan

Arbejder du i en børnehave, en dagpleje eller en vuggestue...

29-11-2018

Følg Lena og Tine live

  Så er det i dag at Lena og Tine skal...

24-10-2018

Orblindekampagne

Uge 40 er ordblinde-uge, og på SOSU Syd går de...

01-10-2018

Vind to biografbilletter

SOSU Syd udbyder en biograftur for 2 personer til en...

29-09-2018

HVAD SPISER DU TIL MORGENMAD?

  Smider du hurtigt en skål havregryn i skrutten, er du...

04-09-2018

Ministeren kalder Casper

I 2025 skal mere end hver fjerde i en ungdomsårgang...

27-08-2018

Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde

TILBUD OM KURSUS I NEUROPÆDAGOGIK AUGUST 2018! SOSU Syd udbyder  kurset...

07-08-2018

Webdesign byro aabenraa