Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 982

Praktiske oplysninger

Vi har samlet en række praktiske oplysninger, som især kan hjælpe dig, hvis du skal starte som ny elev på Grundforløb 1 eller 2.

Bøger

Som elev på Grundforløbet 1 eller 2 får du alle bøger udleveret til låns, når du starter hos os. Du skal derfor ikke finde bøger selv.

S.U., hvis du er dansk statsborger

Du modtager ikke løn som elev på Grundforløb 1 eller 2, men du kan få S.U., når du er optaget på Grundforløb 1 eller 2, og når du er fyldt 18 år. Du skal selv ansøge om S.U. via www.su.dk. Du kan først modtage S.U. kvartalet efter, du er fyldt 18 år, og du skal søge 1 måned før, at du starter på Grundforløb 1 eller 2. Hvis du er under 20 år og søger udeboende sats, skal du udfylde erklæringen til det, og aflevere eller sende den her til skolen. Du finder erklæringen på www.su.dk
Bemærk at du skal bruge NemID for at søge om S.U. Du kan bestille et NemID her. Bestil i god tid, da der er leveringstid på NemID.

S.U., hvis du ikke er dansk statsborger

Der gælder de samme regler som for danske statsborgere, dog med et par undtagelser: Du skal søge 3 måneder før, du starter på Grundforløb 1 eller 2, og udover ansøgningsskemaet på www.su.dk, skal du også udfylde et oplysningsskema, som du skal aflevere eller sende her til skolen sammen med den krævede dokumentation. Vi videresender skemaet og dokumentationen til S.U.-Styrelsen. Læs mere her. Har du problemer med at udfylde oplysningsskemaet, er du velkommen til at ringe til os på 73 33 43 00.

Transport

Som elev på Grundforløb 1 eller 2 kan du søge rabat til offentlig transport. Du skal selv søge om rabat via www.ungdomskort.dk, hvor du også kan finde informationer om, hvornår og hvordan du ansøger. Bemærk at du skal bruge NemID for at søge om rabat til offentlig transport. Du kan bestille et NemID her. Bemærk desuden, at når du er på S.U., kan du ikke indtaste et kørselsfradrag for transporten til skolen og til ulønnet praktik i din årsopgørelse fra Skat - læs mere her.

Videoen nedenfor viser dig bl.a., hvordan du logger ind på Mit Ungdomskort og henter Mit Ungdomskort app’en. Få svar på alle spørgsmål. Det er nemt at bestille Mit Ungdomskort samt få det i din Mit Ungdomskort app. Med dit personlige Ungdomskort i hånden, eller i din personlige Mit Ungdomskort app, kan du som minimum rejse i alle zoner lokalt i det takstområde, hvor du bor. 

Digital post

Flere og flere breve bliver ikke længere sendt til din postadresse, men til en elektronisk postadresse ved navn e-boks. Hvis du ikke opretter en e-boks, kan du derfor gå glip af vigtige oplysninger. Du kan oprette en e-boks her. Bemærk at du skal bruge NemID for at oprette en e-boks - bestil det her.

Word, Excel og PowerPoint

Når du starter som elev hos os, får du udleveret Word, Excel og PowerPoint gratis. Du behøver derfor ikke købe programmerne selv.

Senest ændret tirsdag, 01 september 2020 13:30
Webdesign byro aabenraa